Gezonde kantine

Gouden certificaat voor speeltuin Leonardus

De Leonardusspeeltuin heeft 25 mei, het gouden certificaat ontvangen, uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Hiermee zijn ze de eerste in Nederland die dit certificaat mochten ontvangen, omdat zij al lange tijd aan een gezondere speelomgeving voor de kinderen bezig zijn. Dit gouden certificaat is het resultaat van een goede samenwerking die de speeltuin onderhoud met Jong Helmond Lekker Gezond en Team Fit.

LEES VERDER

Gouden certificaat gezonde kantine

Speeltuin Leonardus in Helmond ontvangt als eerste speeltuin van Nederland het gouden certificaat gezonde kantine.

Helmond - Op 25 mei aanstaande reikt burgemeester Blanksma het gouden certificaat gezonde kantine uit aan speeltuin Leonardus in Helmond. De speeltuin is hiermee de eerste in Nederland met een gezond aanbod in de kantine. Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats van 11.00 - 12.00 uur in de speeltuin Leonardus, Monseigneur Swinkelsstraat 24 in Helmond.

Gezond aanbod
Speeltuin Leonardus werkt al lange tijd aan een gezondere speelomgeving voor kinderen. Het gouden certificaat is het resultaat van een goede samenwerking tussen de speeltuin, Jong Helmond Lekker Gezond en Team:Fit. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan een gezonder aanbod en een aantrekkelijke presentatie en is er een watertappunt geplaatst. Meer dan 80% van het aanbod voldoet nu aan de norm ‘gezond’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Speeltuin met maatschappelijke functie
In de speeltuin staan bewegen, gezonde voeding en ontmoeting centraal. Men beschikt over een mobiele keuken voor het organiseren van kookworkshops en een mobiele koeling voor het aanbieden van vers fruit en gezonde broodjes. Het beheer van de kantine valt onder de verantwoordelijkheid van vrijwilligers die zich met hart en ziel ingezet hebben voor deze mooie erkenning. Ook is er een beweegtuin waar inwoners onder begeleiding beweeglessen kunnen volgen. En in de kantine vinden regelmatig huiskameractiviteiten plaats voor buurtbewoners. Hans Smits, beheerder van de speeltuin legt uit: “We hopen met dit behaalde certificaat een voorbeeld te zijn voor alle speeltuinen in Nederland en laten hier zien dat ook in een speeltuin de gezonde keuze een makkelijke keuze kan zijn”.

Jong Helmond Lekker Gezond

Stichting Jong Helmond Lekker Gezond is een unieke alliantie van bedrijven en organisaties uit de voedingsindustrie, de zorg, het onderwijs en de sport. Zij zetten zich samen in om overgewicht bij de Helmondse jeugd te voorkomen en maken gebruik van het landelijke programma JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Team:Fit is een initiatief van JOGG en zet zich in voor een gezonder aanbod in (sport)kantines.

Speeltuin Leonardus werkt aan een gezondere kantine

Het is altijd fijn als er iets te kiezen valt op het gebied van eten en drinken in de speeltuinkantine. Daar hoort ook een gezondere keuze bij, want dat maakt het makkelijk om voor gezond te gaan!
Speeltuinpaviljoen Leonardus voldoet aan de richtlijnen Gezondere kantines van het Voedingscentrum. Jaarlijks brengen wij het aanbod in kaart en rapporteren over deze Kantinescan aan het bestuur.
Geniet van vers fruit, van een gezond drankje of broodje of van heerlijke huisgemaakte soep!

Activiteiten

Adres

 

  • Speeltuin Leonardus
  • Mgr.Swinkelssstraat 24
  • 5701 XM Helmond
  • 0492 - 533 540

Social Media.

 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F /SpeeltuinLeonardus

    T @sptleonardus

.


Secretariaat

 

Adreswijzigingen, telefoonnummerwijzigingen gezinsveranderingen en andere van deze zaken kunt u doorgeven aan ons bestuurslid ledenadministratie.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.