Bestuur en vrijwilligers

Op weg naar een rookvrije generatie.

"he bah, ligt er weer zo'n vieze peuk in de speeltuin...". Wat zou het fijn zijn als we de spelende kinderen dit konden besparen.

Om dit te bereiken is speeltuin Leonardus "Op weg naar een rookvrije generatie" want ook in een kinderspeeltuin passen spelen en roken niet bij elkaar.
In de speeltuin is tevens een mooie beweegtuin aanwezig waar dagelijks door vele sporters gebruik van wordt gemaakt, in het verlengde hiervan past een rookvrij-beweegtuin hier prima in.

met ingang van 1 maart 2021 gaan we aan de slag om het gehele terrein van speeltuin Leonardus rookvrij te maken, zowel binnen als buiten en ook in en om de entreepoort.

Op deze manier geven we het goede voorbeeld aan de kinderen, maken we roken minder normaal en minder aantrekkelijk voor kinderen en voorkomen we dat kleine kinderen sigaretten oppakken en in hun mond stoppen.

Roken past niet op een speelplek voor kinderen. Een rookvrije speelplek biedt kinderen een veilige omgeving waarin zijn zich kunnen ontwikkelen in goede gezondheid.

hiermee dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie, een generatie kinderen die volledig rookvrij kan opgroeien. 

 

Gezondheidsambassadeur

Tijdens de officiele opening van het nieuwe hoofdgebouw is Hans Smits gehuldigd als Gezondheidsambassadeur.

 

Hans zet zich al jaren in voor Speeltuin Leonardus aan de mgr Swinkelsstraat.

De speeltuin is de laatste jaren op allerlei manieren de gezondheid van bezoekers gaan bevorderen, zoals met een beweegtuin, een kantine met gezonde producten en de verkoop van vers fruit aan kinderen. Hans ontving de titel Gezondheidsambassadeur uit handen van Ellis Jeurissen, directeur van GGD.

Vrijwilligers

Speeltuin Leonardus is al meer dan 60 jaar een begrip in Helmond en omstreken, een speeltuin waar niet alleen de jeugd zich goed kan vermaken maar waar ook de ouders en groot-ouders een plek hebben. Speeltuin Leonardus heeft een 35-tal vrijwilligers die, ieder met zijn/haar eigen kunnen, de speeltuin draaiend houden.

Om ook in de toekomst er voor te zorgen dat alles op rolletjes blijft lopen is het speeltuin bestuur op zoek naar een aanvulling van deze vrijwilligers...

Wil jij iets betekenen voor de speeltuin en een bijdrage leveren aan de maatschappij, voel jij je geroepen om deel uit te maken van onze groep enthousiaste vrijwilligers: Loop dan eens binnen bij Speeltuin Leonardus en meldt je aan als vrijwilliger want, Vrijwilligers maken het verschil!

De bestuursleden

Het bestuur van de Speeltuin bestaat uit:

Voorzitter: Nanette Schuller
Secretaris: Janneke van Tilburg
Penningmeester: Hans Smits

Overige bestuursleden:

Jos vd Broek
Chris Bekkers
Lianne Agten

en we hebben een vacature voor een bestuurslid

 

Activiteiten

Adres

 

  • Speeltuin Leonardus
  • Mgr.Swinkelssstraat 24
  • 5701 XM Helmond
  • 0492 - 533 540

Social Media.

 

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F /SpeeltuinLeonardus

    T @sptleonardus

.


Secretariaat

 

Adreswijzigingen, telefoonnummerwijzigingen gezinsveranderingen en andere van deze zaken kunt u doorgeven aan ons bestuurslid ledenadministratie.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.